Wat vertelt je kind nu echt?

Er zijn steeds vaker onzekere kinderen die niet in balans zijn. Kinderen zijn 50% hun moeder en 50% hun vader. Dit geeft aan dat er op deze manier 100% van het kind gehouden kan worden en dat het kind zich daardoor 100% geliefd en geaccepteerd voelt. Met uitspraken over je kind geef je als ouder aan wat je van je kind ziet en tegelijkertijd ook wat je niet ziet. Dat heeft weer te maken met hoe je jezelf ziet en wat verborgen blijft in je zelfwaarneming. Op deze manier zijn kinderen ook een spiegel voor hun ouders – ze spiegelen wat er onder het oppervlakte speelt. Bij baby’s wordt dit waarnemingsvermogen vaak onderschat terwijl baby’s juist een meester zijn in het lezen van gezichten. Speciale spiegelcellen zorgen hiervoor, kijk maar eens wat er gebeurt als je lacht naar een baby.

Praktijkvoorbeeld:
Baby H. was veel aan het huilen, onrustig en had reflux klachten. Hij dronk tijdens de sessie heel onrustig en kleine beetjes. Hij bleek vlak na zijn geboorte opgenomen te zijn vanwege ondervoeding en moeder maakte zich druk of hij wel genoeg melk binnen kreeg. Moeder kon benoemen hoe spannend het voor haar was geweest, dat ze het niet door had gehad en dat ze nu steeds wilde controleren of hij wel genoeg binnen kreeg. Ze is aan de slag gegaan om de controle los te laten en kreeg een heel andere baby. Na twee Cranio behandelingen was de reflux verdwenen!

Tijdens een Cranio behandeling worden zachte aanrakingen gebruikt. Daarom is Cranio Sacraal therapie geschikt voor vrijwel iedereen. De behandeling wordt op de kleding gegeven en duurt bij baby’s en kinderen meestal 45 min. Hieronder een kleine greep van klachten/signalen welke met Cranio Sacraal therapie behandeld kunnen worden:

Baby’sKinderen
– Geboortetrauma– ADHD/ADD
– Huilbaby– Bedplassen
– Lactatieproblemen– Faalangst
– Refluxklachten– Hooggevoeligheid
– Voorkeurshouding– Slaapproblemen
Voorbeelden die voor zowel baby’s als kinderen kunnen gelden

Een lichaam liegt nooit. Geeft signalen als iets niet oké is en daarom dienen we deze signalen ook serieus te nemen. Zie Cranio als een middel om contact te maken met die signalen, met wat er in de diepte speelt…

Soms kan het proces vragen dat jij als ouder ook naar je eigen patronen kijkt. Kinderen kunnen iets voor hun ouders uitleven en dan is er vertaalwerk nodig tussen moeder/vader en kind. Het is belangrijk dat ouders de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen stuk. Door er liefdevol contact mee te maken kan er heling bij jezelf en daardoor ook bij je kind ontstaan.