Behandeling

Welkom op mijn behandeltafel!

Tijdens een Cranio behandeling maak ik zacht en respectvol contact via mijn handen met jouw lichaam. Het is mijn intentie een veilige omgeving te creëren waarbinnen alles welkom is. Jij, maar ook alles wat er is en zich aandient. Je komt in een andere sfeer, in een sfeer van niet denken. Je wordt uitgenodigd om te ontspannen. Want als je hersenen stoppen met denken blijft er energie over. Dan kunnen er herstel- en opruimwerkzaamheden plaats vinden. Net als wanneer je slaapt.

De kracht van aanraken

Ik luister met mijn handen wat jouw lichaam aangeeft. Welke plek vraagt aandacht? Wat vertelt jouw lichaam? Je lichaam is heel intelligent, heeft een geheugen, kan dingen opslaan. Bijvoorbeeld ongebruikte energie, stress of pijn… Waar loop je mee rond wat je niet meer dient, wat niet meer nodig is? Samen schenken we hier aandacht aan.

Een lichaamsgerichte behandeling is heel persoonlijk en iedere keer weer anders. Kom dus zelf ervaren hoe het voelt en wat het je brengt. Zonder verwachting en met een open mind.

VOORAF
Trek comfortabele kleding aan (liefst geen knellende kleding). Als je een bh en/of riem draagt vraag ik je deze los te maken en je bril/horloge en sieraden mag je af doen. Vanwege mijn gevoeligheid liever geen parfum gebruiken. Neem de eerste keer je verzekeringspasje mee voor de factuur. Handig om alvast de algemene voorwaarden voor een behandeling door te nemen.

TIJDENS
Een sessie duurt ongeveer 75-90 min. Je ligt met je kleding aan, meestal op je rug, op mijn behandeltafel en krijgt desgewenst een knierol en een deken. Het gaat erom dat jij lekker ontspannen en zo comfortabel mogelijk ligt. Er kunnen zich tijdens de sessie allerlei sensaties en belevingen aandienen zoals bijvoorbeeld kou, warmte, trillen, emotie, ontspanning, plaatselijke pijn en celherinneringen.

NA AFLOOP
Zorg dat je na afloop voldoende drinkt om goed af te voeren. Het is ook fijn als je daarna even rustig aan kunt doen en niets hoeft… Geef jezelf en je lichaam de tijd en ruimte om alles te integreren. Je kunt je na afloop bijvoorbeeld vermoeid voelen (op celniveau gebeurt er veel), spierpijn (losgelaten spanning), hoofdpijn (opruimen afvalstoffen), emoties (losgekomen) of dorst hebben (lymfe werkt of ruimt op). Je symptomen kunnen tijdelijk licht verergeren om vervolgens beter te worden. Dagelijks contact maken met wat zich laat voelen draagt bij aan herstel en zelf de regie nemen over je leven.

Frequentie
De periode tussen de behandelingen verschilt van persoon tot persoon en heeft ook te maken met jouw hulpvraag. Enkele weken tussen de afspraken geeft je lichaam de tijd om te reageren en wat ia aangeraakt te laten bezinken en te integreren. Geef jezelf en je lichaam in ieder geval drie opeenvolgende Cranio behandelingen cadeau om te ervaren wat Cranio voor je kan betekenen. Iedere sessie staat op zich is weer anders.