Verlies & rouw

Verlies en rouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verliezen van een dierbare maar bijvoorbeeld ook je baan, een echtscheiding of een ernstige ziekte. Je verliest iets of iemand, je zekerheden als een inkomen en misschien wel je veiligheid. Je leven kan van het ene op het andere moment ingrijpend veranderen.

Daarna komt het proces van rouw. Begrijpen dat jouw leven ingrijpend is veranderd. Bewust worden dat het verlies onomkeerbaar is. Daar is geen handleiding voor, iedereen doet dat op zijn/haar eigen manier. Het loslaten, de pijn aandacht geven en dit verwerken zodat je verder kunt. Hier is veel tijd en aandacht voor nodig.

Je kunt met een liefdevolle aanraking de ander laten voelen dat je er voor hem/haar bent. Als ondersteuning. Juist in een fase waar lichamelijk contact misschien wel niet meer vanzelfsprekend is. De helende kracht van aandacht kan in dit proces juist zo waardevol zijn.

Ben je in de laatste fase van je leven en ben je niet in staat om naar mijn praktijk te komen? Ik kom in overleg ook op locatie om je een Cranio sessie te geven.