Wat is Cranio

Craniosacraaltherapie, afgekort Cranio, is een lichaamsgerichte behandeling van jou als mens in totaliteit. Een lichaam is ‘altijd in beweging’. Dit geldt niet alleen voor de zichtbare beweging van je bloedsomloop & ademhaling, maar ook voor de beweging van hersen- en ruggenmergvocht, lymfe en organen. Dit ‘bewegen’ is mede mogelijk dankzij de vrijheid van je fascia en bindweefsel.

Verstoringen in beweging door bijvoorbeeld trauma kunnen zich uiten op alle lagen: Fysiek, mentaal, emotioneel & spiritueel. Deze verstoringen kunnen al vroeg ontstaan en een grote impact hebben op je verdere leven.

Met zachte aanraking én veel aandacht & geduld maak ik contact met het bindweefsel en wordt je weefsel uitgenodigd om te gaan ontspannen zodat je doorbloeding verbeterd. De combinatie van aanraking en aandacht, leert je bewust te worden van de signalen van je lichaam en je klachten.

Cranio aanraking

Ontdek zelf de kracht van Cranio!
De digitale folder Bewust in je lichaam met Cranio is samengesteld door Cranio Nederland en vat alles nog eens kort samen.