Wat is Cranio

Craniosacraaltherapie, afgekort Cranio, is een lichaamsgerichte behandeling van gezondheidsklachten. Cranio gaat er vanuit dat een gezond lichaam ‘altijd in beweging’ is. Dit geldt bijvoorbeeld niet alleen voor de zichtbare beweging van bloed en ademhaling, maar ook voor lymfe en organen. Dit ‘bewegen’ is mogelijk dankzij de vrijheid van je fascia en bindweefsel.

Verstoringen in beweging door bijvoorbeeld trauma kunnen zich uiten op alle lagen van je lichaam. Fysiek, mentaal, emotioneel & spiritueel. Deze verstoringen kunnen al vroeg ontstaan en een grote impact hebben op je verdere leven.

Door met lichte druk én langere tijd te werken op je bindweefsel is het mogelijk je weefsel te laten ontspannen zodat de doorbloeding verbeterd. De combinatie van aanraking en aandacht, leert je bewust te worden van de signalen van je lichaam en je klachten.

De kracht van Cranio is een boekje samengesteld voor professionals. Hierin lees je hoe Cranio werkt en wat het kan doen. Deel dit gerust met je specialist.

Cranio Nederland