Symptomen/ziekte

Ik geloof dat een gezond lichaam altijd zelf zal proberen het evenwicht te herstellen. Lukt dit niet dan kunnen er allerlei symptomen ontstaan. Wat vertelt het symptoom of de ziekte en waar staat deze voor? Tijdens een cranio sessie geven we hier ruimte aan. Wat moet er gevoeld en soms ook gezegd worden om van te leren?

Er is een noodzaak om te leren van eigen symptomen zodat je ze kunt benutten. Het leven is bedoeld om je eenheid weer terug te vinden en een ziektebeeld laat zien dat er iets ontbreekt en geeft je een kans tot innerlijke groei. In het ziektebeeld is een bepaalde hoeveelheid energie als het ware gestold, tot een vaste structuur, een patroon dat diep in je onderbewustzijn is vastgelegd.

Als er op een apparaat een waarschuwingslampje gaat branden willen we weten wat dat lampje betekent maar als ons lichaam een waarschuwingssignaal, als pijn, geeft nemen we vaak een pilletje en gaan niet op zoek naar de dieper gelegen oorzaak. In plaats van rust te nemen, ga je door, immers je onderdrukt de pijn.

In ziekte zit een kans! Een kans om iets totaal anders te gaan doen…