Baby’s & ouders

Geboren worden is hele een reis die eigenlijk al begint als je nog een eicel bent in de eierstokken van je moeder. En als je dan de sprong maakt en bevrucht wordt door een zaadcel dan nestel je je in de baarmoeder. Hoe voelde deze baarmoeder toen? Wat heeft deze baarmoeder al meegemaakt? Je groeide op in je moeders buik vol geluiden & beweging. Hoe voelde je moeder zich tijdens haar zwangerschap? Daarna de reis naar buiten. Hoe indrukwekkend is dit voor een pasgeboren baby? En kon je op je eigen tijd en op een natuurlijke manier geboren worden of was er een kunstverlossing nodig? Of ben je misschien met je navelstreng om je nek geboren? In welk sausje ben jij gemarineerd? Daar ben je naar gaan smaken en in die wereld leef je. We hebben geleerd te overleven!

Hallo wereld

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat je eigen geboorte een grote impact kan hebben op je verdere leven. Daarom is het mijn missie dat iedere pasgeboren baby maar ook zijn of haar moeder en vader een Cranio sessie kunnen krijgen!

Herken je één van deze kenmerken bij jouw kindje?

  • Onrust
  • Veel en langdurig huilen
  • Overstrekken
  • Hoofdje draait naar één kant
  • Overprikkeldheid
  • Slecht eten/slapen
  • Darmkrampjes

Er is veel dat je nog kunt doen om te herstellen van dingen die gebeurd zijn rondom je eigen geboorte, maar ook voor, tijdens en na de geboorte van je baby. Lichaamswerk en dus ook Craniosacraal therapie kan je hierbij ondersteunen zodat je lichaam leert loslaten wat het je hele leven heeft vastgehouden.

Cranio zorgt voor ontspanning bij moeder en kind

Door alle gebeurtenissen rondom een bevalling zijn zowel bij moeder als kind stress en emotionele spanning opgebouwd die in het lijf wordt opgeslagen. Omdat je veel samen bent, houd je dat spanningsveld steeds in stand. Tijdens een craniobehandeling is ruimte voor de emoties die je als moeder hebt rondom de geboorte van je kindje. Doordat je kindje behandeld wordt, ben je als moeder vaak ook meer ontspannen. Je doorbreekt die vicieuze cirkel waar je in terecht bent gekomen en draagt bij aan het herstel van jezelf en je kindje.