Cranio heeft letterlijk en figuurlijk mijn zicht terug gegeven

Hoe kwam ik in aanraking met Cranio bij Heidi?.
Voorjaar 2022 begon ik klachten te ontwikkelen. Dat uitte zich in huiduitslag, druk op mijn rechter oog, laag in energie en fases van depressieve gevoelens.

Zomer 2022 werden de klachten heftiger. Huiduitslag breidde zich uit over mijn hele lichaam, de druk rondom mijn oog werd een soort ‘band’ vanuit mijn nek tot aan mijn slaap, iedere inspanning in de sportschool werd mij teveel en moest ik gedwongen een aantal minuten liggen om weer de spanning/pijn te laten zakken. Mood swings, van zeer actief naar terneergeslagen en futloos, werden onderdeel van mijn staat van zijn.
Ik wist: dit moet totaal anders.

In Augustus ben ik mij weer gaan focussen om  meer stil te staan in het hier en nu. Mediteren en ademhalingsoefeningen hielpen mij als symptoombestrijding de dagen door, waardoor ik mij wat beter ging voelen. Ik wist dat het niet de oplossing was, want wanneer ik niet dagelijks mijn meditatie/ijs douche/ ademhalingsoefeningen deed viel ik weer terug in mijn oude patroon en kwamen de klachten weer terug.

September 2022 kreeg ik steeds meer last van mijn ogen, mijn zicht van mijn rechter oog verslechterde. Ik ging naar de huisarts en ik werd direct doorverwezen richting de oogarts in het ziekenhuis. Zij constateerde dat mijn rechteroog in 2 maanden tijd van 100% goed zicht naar -1.5 is verslechterd. Ik kreeg ook het advies om voor een bril te gaan kijken. Bij dat advies voelde ik een hoop weerstand, dus ik ging verder kijken dan de reguliere gezondheidszorg, want mijn gevoel en vooral mijn ratio kon er niet bij dat dit zomaar mogelijk was zonder duidelijke oorzaak.

Oktober 2022 kreeg ik het advies om een afspraak te maken voor een Cranio sessie. Ik had een aantal jaar geleden al een afspraak gemaakt, maar achteraf gezien was dat niet het juiste moment. Zo gezegd zo gedaan. Op 1 November stond mijn eerste afspraak. Op dit moment ben ik 17 sessies verder. Maar mijn eerste afspraak vergeet ik nooit meer. Ik kwam binnen: gespannen, verward, vermoeid en ervaarde veel lichamelijke klachten. In de sessie kwam mijn vast zittende spanning los. Ik kwam uit de sessie zonder druk op mijn hoofd, ontspannen en verbazingwekkend genoeg was mijn zicht weer helemaal terug. Ik dacht zelf nog: “dit zal wel even zo zijn omdat ik me nu ontspannen voel”.
Ik kreeg veel tips mee van Heidi om ook zelf naar die ontspanning te kunnen gaan en mijzelf goed te aarden. Ik heb alles aangegrepen en ik ben hard aan de slag gegaan met mijzelf om echt die verandering te ondergaan. Verbazingwekkend genoeg bleef mijn zicht goed en stabiel in de dagen erna.

Tot op de dag van vandaag heb ik nooit meer de problemen van slecht zicht, spanningshoofdpijnen en futloosheid ervaren. Als ik terugkijk naar de laatste 5 maanden dan kan ik concluderen dat ik nu heel anders tegen mijn trauma’s aankijk, dat ik veel minder hard ben geworden voor mijzelf en dat wanneer je echt met jezelf aan de slag gaat, je bewustzijn veranderd en je situaties beter  aankan die je voorheen uit de weg zou gaan.
Alle sessies die ik heb ondergaan en lessen die ik leer bij Heidi hebben mij geholpen om het juiste pad te vinden. Daarnaast heb ik geleerd wat mij echt gelukkig maakt. Ik navigeer nu grotendeels op gevoel in plaats van op ratio. Deze transformatie is niet alleen helend voor mijzelf maar ook indirect helend voor mijn gezinssituatie, relatie en de trauma’s/ het verleden met familie.

Waar het ziekenhuis direct de conclusie trok,  ‘Wij kunnen niets voor u betekenen, neem maar een bril en uw hoofdpijn gaat met een pijnstiller wel minder worden.’ Daarbij heeft Cranio letterlijk en figuurlijk mijn zicht terug gegeven.

S. Boekhoff