Aandacht voor je bekkengebied

Je bekkengebied is het fundament voor je lichaam. Het onthult hoe het er met ons voor staat en hoe het met ons gaat.

Dit gebied vertelt iets over wie je bent, waar je vandaan komt en wat je hebt meegemaakt. Het bekken beschermt je voortplantings- en uitscheidingsorganen zoals baarmoeder, prostaat, blaas en de darmen. Maar ook je opvoeding, wat je vanuit huis hebt meegekregen huist hier. Jouw basis. Vanuit deze plek ga je voor jezelf staan en zit je innerlijke kracht.

In mijn praktijk zie ik veel heup-, bekken- en onderrugklachten in en rondom dit gebied. In dit gebied waar soms een hoop is gebeurd. Dat begint al met iets onschuldigs als je plas ophouden als je jong bent en naar school moet… Maar ook de ervaring van operaties, bevallingen, seksuele ervaringen kan hier opgeslagen zijn. Soms heel beladen en nog vol van de energie van toen. Gaan voelen en contact maken met jouw bekkengebied vanuit veiligheid en vertrouwen kan zoveel betekenen. Vaak ontbreekt juist het contact, de verbinding, met dit gebied. En hoe mooi is het dat je hier weer veiligheid kunt ervaren? Dat eens je dit weer voelt, veiligheid kan groeien. Want alles wat je aandacht geeft dat groeit.

Hoe is jouw basis? Sta jij in je kracht? Welke signalen geeft jouw bekkengebied? Een lichaam liegt niet dus de kunst is er weer naar te gaan luisteren. Er contact mee te maken. Dit hebben we vaak afgeleerd. We nemen een pilletje en hup het gaat wel weer. Je dooft het signaal en gaat maar door. De kracht zit hem juist in beter te gaan luisteren naar die signalen zodat je lijf niet om aandacht hoeft te schreeuwen.

In een Cranio sessie heet ik alles welkom. Ik luister met mijn handen en jij neemt waar… Vanuit aanraking ontstaat verbinding en krijgt dat wat gehoord en/of gezien wil worden alle ruimte. Een sessie op maat en voor iedereen anders. Het raakt mij iedere keer weer diep dat de eigen lichaamswijsheid het zelf weet en er verandering mogelijk is.

Kom tot je kracht!
Heidi Siegers