Cranio behandeling

Welkom op mijn behandeltafel!

Tijdens een craniobehandeling maak ik zacht en respectvol contact met mijn handen en jouw lichaam. Het is mijn intentie een veilige omgeving te creëren waarbinnen alles welkom is. Jij maar ook alles wat zich aandient. Je komt in een andere sfeer, in een sfeer van niet denken. Je lichaam wordt uitgenodigd om te ontspannen. Want als je hersenen stoppen met denken blijft er energie over. Dan kunnen er herstel- en opruimwerkzaamheden plaats vinden. Net als wanneer je slaapt.

Cranio behandeling

Ik luister met mijn handen wat jouw lichaam aangeeft. Welke plek vraagt aandacht? Wat vertelt jouw lichaam? Je lichaam is heel intelligent, heeft een geheugen, kan dingen opslaan. Bijvoorbeeld ongebruikte energie, stress of pijn… Waar loop je mee rond wat je niet meer dient, wat niet meer nodig is? Samen schenken we hier aandacht aan.

VOOR
Trek comfortabele kleding aan (liefst geen knellende kleding). Ik vraag je ter plekke om je bh en/of riem los te maken en indien van toepassing bril & sieraden af te doen. Vanwege mijn gevoeligheid liever geen parfum gebruiken. Neem de eerste keer je verzekeringspasje mee voor de factuur.

TIJDENS
Een sessie duurt ongeveer 75 min. Je ligt met je kleding aan, meestal op je rug, op mijn behandeltafel en krijgt desgewenst een knierol en een deken. Het gaat erom dat jij lekker ontspannen kunt liggen. Er kunnen zich tijdens de sessie allerlei sensaties en belevingen aandienen zoals bijvoorbeeld kou, warmte, trillen, emotie, ontspanning, plaatselijke pijn en celherinneringen.

NA
Zorg dat je na afloop voldoende drinkt om goed af te voeren. Het is ook fijn als je daarna even rustig aan kan doen en niets hoeft… Geef jezelf en je lichaam de tijd en ruimte. Je kunt je na afloop bijvoorbeeld vermoeid voelen (op celniveau gebeurt er veel), spierpijn (losgelaten spanning), hoofdpijn (opruimen afvalstoffen), emoties (losgekomen) of dorst hebben (lymfe werkt of ruimt op). Je symptomen kunnen tijdelijk licht verergeren om vervolgens beter te worden.

De periode tussen behandelingen verschilt van persoon tot persoon en heeft ook te maken met je hulpvraag. Enkele weken tussen afspraken geeft je lichaam de tijd om te reageren en het te laten bezinken. Bij structurele klachten is de behandelfrequentie in het algemeen wat hoger. Het varieert van 1x per week/2 weken tot 1x per maand en het totale traject is gemiddeld tussen de 4-7 sessies.