Cranio Sacraal Therapie

Een lichaamsgerichte behandeling is heel persoonlijk en iedere keer weer anders. Kom dus zelf ervaren hoe het voelt en wat het je brengt. Zonder verwachting en met een open mind.

VOORAF
Trek comfortabele kleding aan (liefst geen knellende kleding). Als je een bh en/of riem draagt vraag ik je deze los te maken en je bril/horloge en sieraden mag je af doen. Vanwege mijn gevoeligheid liever geen parfum gebruiken. Neem de eerste keer je verzekeringspasje mee voor de factuur. Handig om alvast de algemene voorwaarden voor een behandeling door te nemen.

Cranio behandeling

TIJDENS
Een sessie duurt ongeveer 75-90 min. Je ligt met je kleding aan, meestal op je rug, op mijn behandeltafel en krijgt desgewenst een knierol en een deken. Het gaat erom dat jij lekker ontspannen en zo comfortabel mogelijk ligt. Er kunnen zich tijdens de sessie allerlei sensaties en belevingen aandienen zoals bijvoorbeeld kou, warmte, trillen, emotie, ontspanning, plaatselijke pijn en celherinneringen.

NA
Zorg dat je na afloop voldoende drinkt om goed af te voeren. Het is ook fijn als je daarna even rustig aan kunt doen en niets hoeft… Geef jezelf en je lichaam de tijd en ruimte om alles te integreren. Je kunt je na afloop bijvoorbeeld vermoeid voelen (op celniveau gebeurt er veel), spierpijn (losgelaten spanning), hoofdpijn (opruimen afvalstoffen), emoties (losgekomen) of dorst hebben (lymfe werkt of ruimt op). Je symptomen kunnen tijdelijk licht verergeren om vervolgens beter te worden. Dagelijks contact maken met wat zich laat voelen draagt bij aan herstel en zelf de regie nemen over je leven.

Frequentie
De periode tussen de behandelingen verschilt van persoon tot persoon en heeft ook te maken met je hulpvraag. Enkele weken tussen de afspraken geeft je lichaam de tijd om te reageren en het te laten bezinken. Bij structurele klachten is de behandelfrequentie in het algemeen wat hoger. Het varieert van 1x per 2-4 weken en het totale traject is gemiddeld tussen de 4-7 sessies.
Bij behandelingen waar de nadruk ligt op meer contact met het lijf, uit het hoofd, beter leren voelen, ingesleten gedrag veranderen, is de frequentie vaak wat lager – 1x per 2-6 weken – en kan het totale behandeltraject langer duren.